Моят случай е дребен и частен, но е знаков за

...
 
Моят случай е дребен и частен, но е знаков за
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков напуска ВМА след забрана за медийни изяви

 

„ Моят случай е малък и частен, само че е знаков за това, че в тези години, в тази част от света някой може да бъде изнудван какво да споделя, да не споделя, или изобщо да не приказва. Но ето – случи се на мен.Връщаме се към 70-те години на 20 век. Ужасно нещо е това “.

Това сподели пред БНР доктор Мирослав Ненков, дълготраен анестезиолог във Военномедицинска академия, който показа, че е напуснал болничното заведение, откакто му е било сложено изискване от шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски да спре медийните си изяви, с цел да не се наложи да бъде глобен за това:

„ Не знам дали някой не е сложил в безизходно състояние ген. Мутафчийски. Стои ми като такова. В диалога той беше доста сърдит на мен, само че тогава не бях излизал по медиите несъмнено седмици “.

Той акцентира, че не е боен доктор. “Аз съм най-обикновен граждански доктор в една доста огромна болница. Която и да е болница не може да лимитира правата на независимост и на свободно слово на чиновниците си в извънработно време. Аз не издавам военни секрети, споделям личното си мнение “.

Колегите му във ВМА са били обезпокоени от това, което се е случило с него.Той разяснява и настоящата политическа конюнктура в страната.

„ За мен е по-възмутително държанието на президента Румен Радев на връчването на мандата на акад. Николай Денков, в сравнение с чутото в записа от онлайн съвещанието на „ Продължаваме промяната “.

Етикети: ВМАзабранаМутафчийскиНенков
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР